شماره تماس 03137760072

نکات قبل از خرید مینی کیس !

اگر روی این عنوان این مقاله کلیک کرده‌اید، احتمالا تا حد زیادی از کاربرد‌های مینی کیس‌ها (Mini PCs) مطلع هستید. مینی کیس‌ها یا مینی کامپیوتر‌ها، کامپیوتر‌هایی هستند که قابلیت‌های یک کامپیوتر خانگی را دارند اما از نظر فیزیکی کوچک ترند. در این مقاله می‌خواهیم در مورد مینی کامپیوتر‌ها و چیز‌هایی که باید قبل از خرید آن‌ها بدانید صحبت کنیم.


مینی کیس چیست؟


همانطور که در بالا اشاره کردیم، مینی کیس‌ها که با نام مینی کامپیوتر‌ها یا کامپیوتر‌های میان رده نیز شناحته می‌شوند، نوعی رایانه هستند که بیشتر ویژگی‌ها و قابلیت‌های یک رایانه بزرگ را در اندازه فیزیکی کوچک‌تری ارائه می‌دهند.

مینی کیس چیست


مینی کیس‌ها چطور کار می‌کنند؟


همانند کامپیوتر‌ها، مینی کیس‌ها نیز یک واحد پردازش مرکزی یا CPU دارند. این به معناست که مینی کیس‌ها از روش پردازش یکسانی با کامپیوتر‌ها استفاده می‌کنند. چه در کامپیوتر‌های معمولی و چه در مینی کامپیوتر‌ها، CPU دستورالعمل‌ها را از حافظه واکشی کرده؛ سپس از ALU برای اجرای یک دستورالعمل استفاده و سپس نتیجه را در حافظه ذخیره می‌کند.


قطعات و ویژگی‌های مختلف یک مینی کیس


مینی کیس‌ها معمولا قطعات یکسانی با کامپیوتر‌های معمولی دارند. البته تفاوت‌های کوچکی بین قطعات یک مینی کیس و قطعات یک کامپیوتر وجود دارد. بیایید نگاهی به قطعات موجود در یک مینی کیس بیندازیم:

  • پردازنده: براساس داده عملیات‌های مورد نیاز کاربر را اجرا می‌کند. مینی کامپیوتر‌ها معمولا از پردازشگر‌های مبتنی بر ARM استفاده می‌کنند. زیرا این پردازشگر‌ها کوچک‌تر هستند و از مصرف انرژی کمتری دارند.
  • حافظه: کار حافظه ذخیره داده‌ها و اطلاعات است. دو نوع حافظه وجود دارد: رام‌ها یا حافظه‌های فقط خواندنی (ROM) و رَم‌ها یا حافظه‌هایی با دسترسی تصادفی (RAM). رام‌ها قابل تغییر نیستند در حالیکه رم‌ها را می‌توان تغییر داد.
  • ذخیره‌سازی: مینی کیس‌ها از حافظه فلش برای نگهداری اطلاعات استفاده می‌کنند.
  • سیستم عامل: بستری برای اجرای سایر برنامه‌ها است.
  • پورت‌های کامپیوتری: اتصال به سایر دستگاه‌ها مثل موس، مانتیور، کیورد و… را برای مینی کامپیوتر فراهم می‌کند. بسته به نوع مینی کامپیوتر این پورت‌ها می‌توانند شامل USB یا HDMI، خروجی ویدئویی RCA و جک صدا باشد.
قطعات و نحوه کار مینی کیس ها


انواع مینی کیس‌ها


مینی کیس‌های برهنه یا Barebone


کامپیوتر‌های برهنه یا Barebone نسبت به سایر کامپیوتر‌ها ارزان‌تر هستند اما بدون هارد درایو و رم عرضه می‌شوند. این نوع کامپیوتر‌ها معمولا شامل یک کیس، مادربورد و پردازنده هستند. این نوع کامپیوتر‌ها بیشتر در بین کسانی محبوب هستند که تمایل دارند کامپیوترشان را خودشان اسمبل کنند.


مینی کیس‌های آماده یا Ready-to-go


همانطور که از نام این کامپیوتر‌ها مشخص است، مینی کامپیوتر‌های آماده، برای مبتدیان و یا افرادی مناسب است که می‌خواهند از کامپیوترشان همانطور که هست استفاده کنند. اگر چه این نوع مینی کیس‌ها نسبت به نوع قبل‌گرانتر هستند اما همه قطعات لازم برای استفاده را دارد که استفاده از آن را برای کاربران بسیار آسان می‌کند.


مزیت‌های مینی کامپیوتر‌ها


دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌شود یک مینی کیس نسبت به یک لپ تاپ یا دسکتاپ گزینه بهتری برای خرید باشد.


اندازه:
واژه «مینی» در کلمه «مینی کامپیوتر» دقیقا به همین ویژگی مهم مینی کامپیوتر‌ها اشاره می‌کند. بخاطر اندازه کوچک این کامپیوتر‌ها، آن‌ها قابل حمل و سبک هستند که مزیت خوبی برای افرادی که مایلند یک کیس قابل حمل داشته باشند حساب می‌شود.


قیمت: قیمت یک مینی کیس نسبت به یک دسکتاپ یا یک لپ تاپ بسیار کمتر است که این موضوع مینی کیس‌ها را به یک انتخاب مقرون به صرفه تبدیل کرده است.


همه کاره بودن: هر موقع که میل داشتید می‌توانید قطعات موجود در یک مینی کیس را تغییر دهید. حتی می‌توانید انتخاب کنید از چه‌مانیتوری استفاده کنید. مانتیور‌های مناسب کامپیوتر‌ها یا حتی تلویزیون خانه‌تان.


مصرف انرژی: از آنجایی که مینی کامپیوتر‌ها به قدرت کمتری برای کار کردن نیاز دارند، مصرف بسیار پایینی در مقایسه با انواع دیگر کامپیوتر‌ها دارند.

کاربردهای مینی کیس ها


نکاتی که قبل از خرید مینی کیس‌ها باید بدانید


اگر قصد خرید مینی کیس دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما قبل از خرید نکات زیر را مدنظر داشته باشید:


نیاز‌های شما مشخص می‌کند چه نوع CPU برای شما مناسب است


قبل از خرید هر چیزی، چه یک گجت دیجیتالی باشد چه یک چیز بسیار ساده‌تر مثل یک جوراب، باید بدانید چه نیاز‌هایی را می‌خواهید با این محصول برطرف کنید. آیا می‌خواهید از مینی کیس برای کار‌های سبک روزمره مثل ارسال‌ایمیل و گشت و‌گذار در اینترنت استفاده کنید و یا برای استفاده سنگین‌تری مثل گیمینگ و یا رندر کردن ویدئو به آن نیاز دارید؟


اگر برای کاربرد‌های ساده می‌خواهید مینی کیس بخرید، به شما پیشنهاد می‌کنیم از تراشه‌هایی در حد تراشه‌های تلفن‌های همراه (مثل Intel Atom) یا تراشه‌های دسکتاپی core i۳ استفاده کنید. در صورتی که می‌خواهید از مینی کیس استفاده‌های سنگین‌تری کنید، توصیه ما به شما استفاده از CPU‌های core i۵ به بالا می‌باشد. این نکته را مدنظر داشته باشید که مدل پردازنده‌ای که انتخاب می‌کنید بیشتری تاثیر را روی قیمت نهایی مینی کیس شما خواهد گذاشت.


مینی کیس‌های برهنه یا آماده؟


در مورد تفاوت مینی کیس‌های برهنه یا Barebone و مینی کیس‌های آماده یا Ready-to-go صحبت کردیم. به طور کلی مینی کیس‌های برهنه و آماده تفاوت بزرگی جز در وجود رم و هارد درایو ندارند. هر دو گزینه‌های خوبی هستند. بسته به اینکه می‌خواهید خودتان در اسمبل کردن قطعات مینی کیس دست داشته باشید یا خیر می‌توانید هر کدام از این مینی کیس‌ها را برای خرید انتخاب کنید.
کیت‌های Barebone انعطاف‌پذیری بیشتری به شما می‌دهند و معمولا برای کسانی که سیستم‌های شخصی‌سازی شده را ترجیح می‌دهند مناسب هستند. زیرا می‌توانند قطعات دلخواه خودشان را روی مینی کیس خود سوار کنند.
استفاده از کیت‌های آماده مسلما راحت‌تر است. این موضوع باعث شده تا این کیت‌ها به انتخاب خوبی برای مبتدیان تبدیل شوند. مهم‌تر از همه اینکه با خرید کیت‌های آماده (برخلاف کیت‌های Barebone) نیازی نیست تا خودتان سیستم عامل و درایو‌ها را روی آن نصب کنید.


شکل ظاهری


مینی کامپیوتر‌ها کوچک هستند. درست است اما چقدر کوچک؟ مینی کامپیوتر‌ها می‌توانند به کوچکی انگشت شست باشند و در جیب جا بشوند اما مینی کامپیوتر‌هایی نیز وجود دارند که بزرگ هستند اما نه آنقدر بزرگ که نتوان آن‌ها را جا به جا کرد.


با توجه به نیاز‌هایتان چه سخت‌افزار‌هایی برای مینی کیس خود احتیاج دارید؟


در بالا گفتیم که نیاز‌های شما تعیین می‌کند که می‌توانید از چه CPUیی استفاده کنید. در ادامه خواهیم گفت که برای هر کاری حداقل به چه سخت‌افزاری نیاز دارید؟


استفاده‌های خانگی (مثل تحصیل آنلاین، دورکاری و ارتباطات)


تقریبا همه مینی کیس‌های موجود در بازار به خوبی می‌توانند از پس عملیات‌های ساده‌ای مثل کار با شبکه‌های اجتماعی، پاسخ دادن به‌ایمیل‌ها، آموزش آنلاین و… بر آیند. با این حال بهتر است جایی برای ارتقای سیستم خود در نظر بگیرید. بنابراین پیشنهاد ما این است که با یک حافظه‌ای ۴ گیگابایتی، ۱۲۰ گیگ HDD، پردازنده Intel یا AMD core i۵ شروع کنید. با چنین سخت‌افزاری می‌توانید بیشتر برنامه‌ها را اجرا کنید و هر موقع احساس کردید به سخت‌افزار قوی‌تری نیاز دارید، آن‌ها را ارتقا دهید.


گیمینگ


اگر یک گیمر معمولی هستید، نیازی نیست پول زیادی صرف خریدن لپ تاپ یا دسکتاپ گیمینگ کنید. می‌توانید یک مینی کیس بخرید و قطعات آن را ارتقا دهید. در مورد مشخصات، ما حداقل ۴ گیگ کارت گرافیک که بتواند ۳۰ تا ۴۰ فریم در ثانیه را ارائه دهد به شما پیشنهاد می‌کنیم. برای CPU نیز core i۳ کافی است. برای رم نیز ۱۶ گیگ کافی است و شما می‌توانید در کنار این رم از یک حافظه ۲۵۰ گیگی HDD استفاده کنید.


برنامه‌نویسی


بسیاری از افراد فکر می‌کنند که برای برنامه‌نویس نیاز به سخت‌افزاری بسیار قوی دارند اما به نظر ما این تفکر چندان درست نیست. سخت‌افزار مورد نیاز شما برای برنامه‌نویسی بسته به ابزار‌هایی دارد که با آن کار می‌کنید. پیشنهاد ما برای یک دانشجوی کامپیوتر، حداقل پردازنده intel/AMD core i۵، ۸ گیگ رم، نمایشگر با رزولوشن ۱۹۲۰*۱۰۸۰، ۵۰۰ گیگ SSD می‌باشد. اگر می‌خواهید از مینی کیس خود برای مقاصد غیر گرافیکی استفاده کنید می‌توانید از پردازنده core i۳، کارت حافظه پایین یا میان رده، ۴ تا ۶ گیگ رم و ۳۰۰ گیگ HDD یا SSD استفاده کنید.

برای مطالعه بیشتر:معرفی بهترین لپ تاپ ها برای برنامه نویسی


کار‌های مرتبط با کسب و کار


برای معاملات کاری، تجزیه تحلیل سرمایه‌گذاری‌ها، موارد مرتبط با بازار پیشنهاد ما به شما یک پردازنده با هسته دوگانه، حداقل ۸ گیگ رم، ۲۵۰ گیگ HDD و یا حتی SSD و یک کارت گرافیک معمولی است. اگر کار‌های مرتبط با کسب و کار شما از نظر گرافیکی سنگین هستند می‌توانید از کارت‌های گرافیکی قدرتمندتری نیز استفاده کنید.

کاربردهای مینی کیس ها

سخن پایانی


در این مطلب تلاش کردیم تا به بهترین نحو به افرادی که قصد خرید مینی کیس دارند کمک کنیم تا بر اساس نیاز‌هایشان بهترین انتخاب را داشته باشند. اگر در این باره سوال یا نظری دارید، می‌توانید از قسمت نظرات آن‌ها را با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاه شما